Thursday, December 31, 2009

Goodbye 2009..

Pejam celik,pejam celik dah nak berakhir rupanya tahun 2009 ni..Bermacam kenangan, manis,pahit semua dah aku rasai tahun 2009 ni..Esok dah bermula tahun baru,2010..So,ni merupakan post terakhir aku utk tahun 2009 ni..hehehe

Kalau nak ikutkan, banyak pahit drpd yg manis yg aku alami tahun ni and rasanya tak perlu nak ungkit lagi apa peristiwa tu coz rasanya dah banyak akli aku mention dlm blog ni hehe..Takpela, let bygones be bygones..Aku dah berazam nak ubah segala2nya dalam hidup aku utk 2010 ni...But,actually 2009 ni banyak jgk perkara2 yg baik berlaku dlm hidup aku mcm dpt jugak aku menjadi pelajar uitm huhu..UITM DI HATIKU..Kah kah..semangat btul hehe

Untuk tahun 2010 ni,aku ada beberapa azam utk dicapai beserta azam2 tahun 2009 yg tak tercapai lagi.Aku rasa tak perlu nak mention apa azam2 aku tu coz kalau bagitahu berjela2 pun tapi in the end,tak dpt capai jgk tak guna jgk kan?

So,di kesempatan ini saya ingin memohon maaf kepada semua insan ( ceh poyo sungguh ayat) yg pernah saya sakiti atau pernah tersinggung sepanjang tahun ini..Saya juga berterima kasih kpd mereka2 yg selama ni telah banyak membantu saya..

Akhir kata, SELAMAT TAHUN BARU..HAPPY NEW YEAR kepada semua...

GOOD BYE 2009............

Wednesday, December 30, 2009

I HATE YOU..............

I HATE YOU EHEP
I HATE YOU EHEP
I HATE YOU EHEP


AAAHHHHHH!!!
Nape aku tak dpt check lagi bilik mane aku dpt?? WHY? WHY?
Rasanye mcm aku sorg jew yg still tak dpt check lagi...Dahla brapa ari jew lagi nak kena daftar..
Nasib bek la umah aku dekat dgn kolej,kalo jauh mmg sah aku dah bakar pejabat kolej tu....
Kalo aku still tak dpt jgk check sampai jumaat ni,I guess i shouln't go n daftar la on saturday ni...
AAAAAHHHH....... I...HATE...YOUUUUUUU....EHEPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP.

Monday, December 28, 2009

Live Like We're Dying..


Live Like We're Dying"

Sometimes we fall down and can't get back up
We're hiding behind skin that's too tough
How come we don't say "I love you" enough
'Till it's too late, it's not too late

Our hearts are hungry for a food that won't come
We could make a feast from these crumbs
And we're all staring down the barrel of a gun
So if your life flashed before you
What would you wish you would've done?

Yeah... we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given here
This is all we got and we gotta start pickin it
Every second counts on a clock that's tickin'
Gotta live like we're dying

We only got
86,400 seconds in a day too
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell 'em that we love 'em
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

And if your plane fell out of the skies
Who would you call with your last goodbye?
Should be so careful who we live out our lives
So when we long for absolution
There'll no one on the line

Yeah... we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given here
This is all we got and we gotta start pickin it
Every second counts on a clock that's tickin'
Gotta live like we're dying

We only got
86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell 'em that we love 'em
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

Like we're dying, oh, like we're dying [x2]

We only got
86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell 'em that we love 'em
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

You never know a good thing 'til it's gone
You never see a crash 'til it's head on
All those people right when we're dead wrong
You never know a good thing 'til it's gone

Yeah... we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given here
This is all we got and we gotta start pickin it
Every second counts on a clock that's tickin'
Gotta live like we're dying

We only got
86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell 'em that we love 'em
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

I really like this song..Actually I've been listening to this song since 3-4 months ago and I really love it even at the very 1st time haha..It's really catchy and I am also a fan of Kris Allen, so that's maybe the reason why this song has been the no 1 song in my heart for quite a long time haha..The video clip is awesome..very nice..It's waay better than Adam Lambert's FOR YOUR ENTERTAINMENT video..haha geli tgk video clip dia..So freakin gay..owh i forgot, HE IS, A GAY..huhu I just don't get it why some people still think that Adam is more deserve to win..To me, Kris really deserve it..His voice is so freakin good..If i were given a chance to be a singer, I would love to have his voice haha..I started to like him when he sang SHE WORKS HARD FOR THE MONEY during the weekly concert in American Idol..He made the song 360 degrees different from the original version by a woman..And I also love his HEARTLESS version more tha Kanye West's version haha..He's really good and I have his album, and I can say that, almost all the song in his album is worth listening..

I love this song coz it reminds me how precious and short our lives are, so I gotta live my life as if I'm going to die tomorrow..haha Besides, there's no point for me to think about my past..It's better if I just Live like I'm dying...huhu

Wednesday, December 23, 2009

Hati Yang Kau Sakiti

Last Sunday I got a message..from S.. Dia kata dia ada something nak bagitahu aku..Mula2 dia tanya nape aku tak dtg majlis tunang dia hari tu..aku pun just bagi alasan la kat dia..Tapi tak tahu nape, dia sendiri yg kata dia tahu aku tak dtg mesti sebab aku tak sanggup tgk dia jadi tunang orang..Aku tanya drpd mana dia tahu? dia ckp Hasan ( best fren aku ) bagitahu dia yg aku masih cintakan dia sampai sekarang..Aku tak kata ape2 pun bila dia ckp camtu..And then, dia bagitahu yg ada something yg dia nak terus-terang pada aku..Dia kata sepatutnya dah lama dia bagitahu benda ni kat aku..Dia kata dia taknak terus dibelenggu rasa bersalah pada aku..Aku tak paham apa maksud dia..And then,dia bagitahu yg sebenarnya dulu dia terima aku sebagai kekasih dia just utk buat ex dia ( which is her fiancee rite now ) cemburu..Dia kata pada awalnya, dia tak berniat nak go on dgn relationship dia dgn aku, tapi dia rasa kesian n bersalah nak terus-terang pada aku ttg hal sebenar,makin lama makin dia nampak yg aku betul2 cintakan dia and itu buat dia rasa lagi bersalah and tak sanggup nak bagitahu aku perkara sebenar..And dia kata ternyata,apa yg dia hajatkan pada mulanya menjadi coz ex dia btul2 cemburu and merayu dia utk balik..



Dia kata lepas dia dah baik balik dgn ex dia, dia nak terus terang dgn aku ttg hal sebenar..Tapi dia tak sanggup nak bagitahu sendiri..Jadi dia dgn tunang dia plan utk aku nampak kononnya dia curang so that nampak mcm dia yg salah and prempuan jahat dgn harapan aku akan tinggalkan dia n benci pada dia..Dia kata dia rela dia buruk di mata aku drpd dia bagitahu perkara sebenar pada aku..Dia kata mesej yg aku dpt yg bagitahu dia tgh curang dgn lelaki len masa kerja tu sebenarnya tunang dia yg hantar..And dia kata, dia ingat dgn buat mcmtu aku akan mintak putus and aku akan benci pada dia,tapi dia tak sangka yg aku langsung tak marah atau bencikan dia malah aku relakan dia dgn tunang dia tu..Jadi dia pikir mungkin aku dah dapat terima semua tu jadi dia pun lega coz aku tak tahu perkara sebenar..

Aku tak tahu apa nak reply masa tu..aku just tanya dia " Habis selama ni,semua sayang n cinta yg awak kata pd saya bukanlah dtg drpd hati awk? Awk just gunakan saya utk dptkan ex awk balik? " And suprisingly, dia kata YES.. Aku tak tahu nak ckp apa lagi pastu..aku rasa mcm kena tikam..Aku rasa sakit yg teramat, lebih sakit drpd masa aku tahu dia curang dulu..aku langsung tak balas msg dia lagi pastu walaupun dia msg berkali2, call berkali2..Aku tak tahu apa yg aku nak ckp pada dia lagi..Hati aku rasa sakit sgt2..Tak sangka, bertahun2 aku sia2 kan hidup aku, sia2 kan hati aku mencintai dia..Rupa-rupanya, semua tu sia-sia..

Aku tak rasa sedih n sakit macam ni masa tau dia curang..Aku pikir mungkin aku yg silap selama ni coz maybe aku tak dpt bahagiakan dia,sbb tu dia curang..Sebab tu aku relakan dia dgn laki tu..Aku terus cintai dia even dia bukan milik aku lagi dulu coz aku tau walaupun hati dia dah takda pada aku, tapi at least kitorg pernah saling mencintai..Tapi tak sangka, rupa2nya aku tertipu...Dia tak pernah cintakan aku..Dia tak pernah sayangkan aku..Selama ni, semua tu cuma lakonan dia..Aku memang bodoh..bodoh kerana fikir yg dia pun cintakan aku jgk...Sepatutnya aku sedar drpd dulu yg aku mmg bukan pilihan dia..Tapi aku buta..buta dgn segala KASIH SAYANG, segala CINTA yg dia curahkan pada aku..

Semalam dia ada msg, dia kata yg dia tak berniat dedahkan itu semua utk buat aku sakit hati..Cuma dia nak aku berhenti cintakan dia..Dia kata dia tak berhak dicintai aku..Dia taknak rasa bersalah lagi..Dia kata dia harap aku lupakan perasaan cinta aku pada dia....Tapi aku tak reply pun msg dia..Cuma aku betul2 kecewa yg dia tak bagitahu benda ni drpd dulu..Kitorg bercinta bkn sebulan dua, tapi 2 tahun..2 tahun dia tipu aku and bertahun2 lagi lepas tu pun dia masih tak terus-terang kat aku..Aku mmg bodoh, aku mmg lelaki yg paling bodoh, Bodoh sbb percaya dia pun cintakan aku mcmmana aku cintakan dia...... And aku rasa S dah dpt apa yg dia hajatkan pada aku selama ni, mulai sekarang, aku betul2 akan berhenti mencintai dia..Malah bukan dia je, aku dah taknak mencintai org lain lagi pasni...Cukuplah semua tangisan, kesakitan dan kesengsaraan yg aku alami selama ni..And utk S, hope awk happy coz saya dah tunaikan permintaan awk.Tapi saya mintak maaf coz saya tak dapat tunaikan permintaan awk supaya saya bencikan awk..Even pun selama ni awk cuma pura2 pada saya tp saya tak tahu kenapa,saya mmg tak boleh bencikan awk..Mungkin cinta,mungkin kebodohan..Tapi satu yg saya janji : Mulai hari ni, saya, ALIF FARHAN BIN MOHD RAMLAN akan BUANG jauh2 "CINTA" saya..
Takde apa lagi yg saya nak kata pada awk..Harap awak bahagia dgn dia..Terima kasih utk segala CINTA dan SAYANG awk pada saya..




HATI YANG KAU SAKITI

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Kerna kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis...
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah....
Kau sakiti...

Saturday, December 19, 2009

Dilema

Ketika malam penuh bintang

Di antara cahaya temaram

Kau beri aku kesejukan

Tapi hatiku bimbang




Kau tanya apakah kubisa

Membuka hatiku untukmu

Ku tak bisa berkata-kata

Airmata yang bicara




Sesungguhnya ku ingin dirimu

Untuk cairkan hatiku yang beku

Tapi aku belum siap

Aku jadi dilema..




Aku tak mahu menyakitimu

Kerna hati ini masih ragu

Tapi aku butuh cinta

Aku jadi dilema..




Aku ingin..tapiku tak bisa

Apakah ini nyata atau mimpi belaka

Ku takut rindu..bila tak lagi bertemu

Haruskah kuterima cinta yang dilema...


Owh god...what should I do?? I don't wanna hurt her feelings but what am I supposed to do??


Well, she's been a very great help all this while, help me get thru all the pain and suffer..but I'm not sure if I'm ready for this..I'm afraid that if I tell her the truth, things will not be the same anymore..What if I just accept it? NO!! I can't lie to her bout' my feelings..I need her in my life, but not in this way..She doesn't deserve to be treated that way ..


I admit that she's always there thru my ups n downs all this while..And, it's true that she really2 know how to make me feel good when I was down..But I've never thought that things are gonna be like this..Owh god plz plz plz...What should I do??

Thursday, December 17, 2009

Bella Oh Bella..

BELLA


Nape tiba2 aku ckp pasal Bella ni? adakah aku dah jumpa org baru? Namanya Bella? Haha saje buat suspens hehe actually the reason why aku berbicara ttg BELLA ni adalah utk berkongsi ttg sesuatu...Semuanya dtg tiba2 je sebenarnya.. Ok,actually aku ni bukan layan sgt sinetron2 kat tv ni tapi tak tau nape sepanjang cuti ni, aku layan jgk satu sinetron kat tv3 ni.. Tajuk dia TASBIH CINTA..Tak tau kenape aku bole tertarik pada mulanya utk tgk citer ni..Maybe bcoz cuti sem ni boring sgt takde watpe so aku pun layan la jgk hehe.. Ok nak dijadikan cerita, aku cukup tertarik dgn watak utama sinetron ni iaitu BELLA..Kelakar tgk dia hari2, walaupun mcm bodoh2 sikit tapi dia cantik huhu tapi sebenarnnya bukan tu yg aku nak ceritakan..Apa yg aku nak ceritakan ialah ttg betapa mudah dan kerapnya aku tertarik or suka pada apa2 saja yg berkaitan dgn nama BELLA..Sejak dulu lagi,apa2 saja yg ada kaitan dgn BELLA, aku mesti tertarik..So, no wonder la aku layan sinetron tu coz nama watak dia BELLA and nama pelakon watak BELLA tu pun is Laudya Cynthia BELLA..Haha see the connection?




Ok,actually banyak benda dlm hidup aku yg berkaitan dgn BELLA ni..Tak taula kenapa aku suka sgt nama BELLA ni..hehe Ok mula2 sekali, dulu aku ada bela seekor arnab betina and aku namakan dia BELLA.. tak tau nape, tapi masa tu aku mmg suka dgn nama tu..But unfortunately, BELLA hilang..







Ok,apart from that,I used to like a song called,IsaBELLA..huhu and then one of my favourite Jason Mraz's songs is also called , BELLA LUNA... eventhough this song is not really famous but I really like the song..Dunno why..haha





Ok in terms of movie pulak, one of the malay movies yg aku suka la jgk coz I think it's kinda different is Laila IsaBELLA..See? another connection haha and of course, Twilight...I love BELLA Swan...Sape tak suka kat dia kan? Pretty,cool sweet huhu




Ok,another thing is, I'm a biggest fan of Harry Potter..When i read the book, apart from Harry, I actually kinda like one of the villains in the story..Her name is BELLAtrix Lestrange..I love the character coz i think she's really cool..Ya, she's a villain but who could've thought that a woman can be that kind of fierce? haha and what makes it perfect when it was filmed is that a woman who plays the character is also a brilliant actor..She is exactly like what I imagine when I read the book..And once again, the name is associated with BELLA..Huhu




And lastly, one of my classmates' name is also BELLA ..Well, she's a nice girl..hehe Who knows? maybe she would be my next one? hehe just kidding...BELLA, jgn mara yek? : p

So, nampak tak? Aku mudah sgt tertarik dgn apa2 je yg bernama BELLA kan? hehe tak taula kenapa nama tu mcm senang sgt nak melekat kat hati ni..hehe..

Friday, December 11, 2009

Alhamdulillah.......

Semalam adalah hari yg paling ditunggu2 oleh semua warga Uitm kerana semalam merupakan hari di mana result final exam diumumkan...Perasaan aku ketika itu berdebar2 kerana bimbang akan keputusan yg bakal diterima..Mestilah risau, kalau dpt pointer bwh drpd 3.oo, jawabnya ke cawangan lah next sem hehe

TETAPI............

Hehe saje je buat suspens.. ALHAMDULILLAH... aku lulus dan terselamat daripada ditendang ke cawangan dan ini bermakna aku masih lagi bergelar FAST TRACKER for the next sem..hehe


Here's my result :

AIS 130 : A+
BEL 120 : A
CTU 101 : A
ECO 162 : A
FAR 100 : A+
MAT 126 : A+
MGT 153 : A
KESATRIA : B+
My overall grade is 3.97..ALHAMDULILLAH eventhough I wasn't expected to get banyak tu..Sipi nak 4 flat but as I expected, kesatria mesti kantoi sikit and I was right..hehe..Apepun aku bersyukur dgn result ni..It was totally unexpected except for kesat la hehe dah mmg agak dah mesti tak dpt A coz aku tak ganti pun yg aku MC dulu hehe.. Tapi aku tak sangka yg aku bley dpt A+ utk Ais hehe mcm tak caye jew bila tgk padahal mmg tak expect langsung bley dpt A.. And as for the rest subject, alhamdulillah..And syukur jgk coz aku dpt dean's list hehe alhamdulillah..
Di sini saya ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan jutaan terima kasih kpd semua lecterur2 yg telah mengajar saya spnjg semester yg lalu kerana tanpa berkat dan bantuan kalian,tak mungkin saya berjaya memperoleh keputusan seperti ini... Thanx to Pn Salina, Miss Raihan, Ustazah Rasidah, Miss Leyla, Pn Ilmiah, Sir Kamaruzaman, Sir Hafiz and last but not least... Cikgu Mat.. ( half hearted je ni hehe ).. And terima kasih jgk pada kawan2 semua yg banyak membantu.. Tahniah juga pada rakan2 yg dpt 4 flat, sipi2 mcm saya atau pun dean's list..Tahniah..pada yg tak dpt, jgn berduka, usaha lagi next sem..CHAIYOK CHAIYOK...

Saturday, December 05, 2009

Photo..


A photo can say a thousand things
But it can't say the million things I wanna say
A photo can capture the way we were
But it can't capture the way we are
'Cause you're far away
What it's like to know you
What it's like to touch you

When you told me that you loved me
were those just words
You can't tell me you don't need me
and I know that hurts
'Cause I'm looking at your picture
'Cause it's all I've got
Maybe one day
You and me will have one more shot

Timing lost minutes and moments
And I might be lonely girl
But I'm not afraid
In a second
It all comes right back to me
Nothing's forgotten now
Yeah everything's saved
What it's like to touch you
What it's like to know you

When you told me that you loved me
were those just words
You can't tell me you don't need me
and I know that hurts
'Cause I'm looking at your picture
'Cause it's all I've got
Maybe one day
You and me will have one more shot

You were my life
you were my faith
You gave me hope every day

When you told me that you loved me
were those just words
You can't tell me you don't need me
and I know that hurts
'Cause I'm looking at your picture
'Cause it's all I've got
Maybe one day
You and me will have one more shot




Congratulations, S for ur engagement tomorrow.. I'm sorry I can't make it coz I don't think i'm strong enough to see you and him..I wish u all the happiness in the world... I'll always pray for your happiness..

Tuesday, December 01, 2009

The GREATEST birthday of my life..

Yesterday, as i was expected, was sucks...eventhough my family did celebrate it but it was nothing to me..not that i'm not appreciate what they've done for me but i don't know, i feel nothing bout it.. plus, my bestfren didn't even wish me anything..What's wrong with u? have i done anythg wrong to u? if i did, plz let me know...don't do this to me..we have been bestfren since we were in form 1..


And as for S, as i was expected, she didn't remember my birthday anymore..Sometimes it's kinda weird rite how people can change, in a blink of an eye??

Anyway,everyone... Thanx for the GREATEST birthday I've ever had in my life....

Sunday, November 29, 2009

Hadiah Birthday Yang Tak Terjangka...

S : Hello, ni A'an ek?

Me : Yup,sape ni??


S: Ni S#### la..ni no baru..


Me : Owh pttla A'an tak tau coz S pun dah lama tak contact A'an kan pas kita ptus dulu..


S : Sory hehe..Actually S call ni nak jemput A'an..
Me : Jemput ape?
S : 6hb 12 ni, S nak bertunang..kan masa kita pnah tjumpa kat Carrefour dulu S ada ckp
kitorg nak bertunang,so S nak jmput la A'an dgn family dtg rumah 6hb ni..A'an jgn tak
dtg tau.
Me : Owh ye ke? congratulations..insyaallah,nanti A'an dtg kalo takde hal..
S : Thanx A'an..but anyway S nak mintak maaf kat A'an..
Me : Nape plak?
S : Pasal kite dulu..S tau S salah pd A'an..Tp S hope A'an da lupekan semua tu..
Me : S, jangan la ungkit lagi kisah dulu tu..benda dah lepas kan..A'an phm..A'an pun dah tak ingt
pasal tu lagi..S tak perlu rasa bersalah ke ape..
S : Betul ke? Lega S dgr.. A'an jgn risau..S yakin mst ada bnyk lagi pmpuan yg lebih baik dr S kat
lua sana yg nak kat A'an..A'an laki yg baik,loving and sabar..dun worry kay? S doakan A'an,
jangan risau..
Me : Thanx, S..Ok la A'an da keja cikit ni, anyway thanx 4 the invitation kay? Bye2
S : Ok..Dtg tau nnt..Bye2..
Pagi2 lagi aku dah terima panggilan tu...Aku akui yg masa dengar suara mula2 pun aku dah agk itu S,and ternyata tekaan aku betul..Aku tak sangka yg akhirnya dia akan bertunang jgk dgn bf dia tu...aku tak tau nak rasa apa bila dia bgtau perkara tu kat aku, aku rasa mcm nak menangis tp aku kawal coz aku taknak yg S tau aku masih cintakan dia..Seboleh mungkin aku cuba sembunyikan kesedihan aku masa bercakap dgn dia tadi..
Aku betul2 tak sangka yg akan terima panggilan drpd dia pagi ni..And aku betul2 tak sangka one day b4 my birthday, aku terima berita ni...walaupun esok birthday aku,aku tak rasa happy pun... Aku tak tau nak ckp ape bila dia mintak maaf td.. aku terpaksa bohong bila aku kata yg aku dah lama lupakan semua benda tu..walaupun hati aku menjerit2 utk beritahu dia yg aku masih cintakan dia..tapi aku tak sanggup nak hancurkan kebahagiaan dia..Apa yg boleh aku buat? takkan aku nak suruh dia batalkan pertunangan dia sbb sehingga ke hari ni aku masih cintakan dia?? Aku tak nak buat dia sedih..dia berhak pilih siapa yg dia mahu..
Sebenarnya pada masa yg sama td, aku agak gembira coz aku tak sangka dpt dgr suara dia lgi lepas bertahun2 tak dgr...Dulu, masa kitorg couple, everytime birthday aku, one day b4 bithday aku dia akan call and nyanyikan lagu Happy Birthday utk aku..aku slalu kata dia gila tapi dia slalu ckp yg dia saja wish sehari lbh awal coz dia sentiasa nak jd yg pertama ucapkan hari jadi buat aku..aku akui yg masa dpt tau panggilan td tu daripada dia,aku berharap yg dia akan buat benda yg sama mcm dulu tapi tak sangka, rupa2nya dia nak jemput aku ke majlis pertunangan dia..
Bila dia dah bertunang nanti, automatically semua harapan aku akan berhenti setakat tu..there will be no possibilities for me to be with her anymore..Aku sedih, aku kecewa and at the same time aku marah dgn diri aku sendiri coz kenapa aku tak boleh nak lupakan dia?aku dah cuba tp tak boleh...Aku masih cintakan dia, dia cinta pertama aku, macamane aku nak lupakan dia?? kadang2 aku rasa mcm aku mmg ditakdirkan utk mencintai, tapi bukan dicintai.. Aku pun tak tau sama da aku nak pergi atau tidak majlis tu nnt..aku tak rasa aku kuat utk lihat semua tu..tapi bila memikirkan S nak sgt aku dtg buat aku rasa serba salah..Kalau aku tak dtg, mst dia ingat aku frust and masih mengharapakn dia.. Tak tau la mcmmane...
Esok aku akan meningkat usia setahun lagi..Tak seperti tahun2 sebelum ni,sejak 2 tahun kebelakangan ni, aku tak rasa teruja pun bila tiba birthday aku tu..tak tahu,maybe sbb aku dah tak dpt sambut sama2 dgn S mcm dulu, dah tak dpt lagi dgr suara S menyanyi Happy Birthday utk aku sehari sebelum birthday aku..And aku tak rasa pun yg dia ingat lagi birthday aku.. Berita pertunangan dia td btul2 satu "Hadiah" yg tak terjangka bagi aku...Thanx S..

Lagu ni betul2 buat aku teringat pada S...


Rossa – Tega


menjelang hari bahagiamu

kau tak pernah tahu aku bersedih

kau lupakan semua kenangan lalu

lalu kau campakkan begitu saja

tegaaaaa


* aku tahu dirimu kini

telah ada yang memiliki

tapi bagaimanakah dengan diriku

tak mungkin ku sanggup untuk kehilangan dirimu


** aku tahu bukan saatnya

tuk mengharap cintamu lagi

tapi bagaimanakah dengan hatiku

tak mungkin ku sanggup hidup begini

tanpa cintamu


tak ingatkah kau dulu pernah berjanji

bahagiakan diriku slamanya

tak berartikah cinta kita yang lalu

hingga kau bersama dengan dirinya

tegaaaaa


repeat *


aku tahu bukan saatnya

tuk mengharap cintamu lagi

tapi bagaimanakah dengan hatiku

tak mungkin ku sanggup hidup begini

tanpa cinta darimu




Saturday, September 05, 2009

UP vs FINAL DESTINATION 4

This morning i went to Mid Valley with my cousin, Melissa to watch movie..Actually we planned to watch one movie only,FINAL DESTINATION 4.. but we ended up watching two movies today and the other movie that we watched is UP..aku tak berapa nak sgt tgk Up tu coz I'm a bit sceptical when it comes to cartoons hehe but since Mel insist nak tgk sampai merayu2 aku pun follow jela..ceh,mentang2 duit ptptn dah kelua,so tak kisah la tgk 2 citer pun haha kitorg tgk Up kul 11 a.m. and Final Destination 4 at 2 p.m...






Walaupun pada mulanya aku tak brapa minat nak tgk Up tapi overall aku puas hati coz citer ni BESTT GILERRR...hehe nyesal je bebel2 kat Mel taknak tgk citer ni tadi haha citer ni mengisahkan ttg kehidupan seorang lelaki tua penjual belon bernama Carl..Dia hidup keseorangan selepas kematian isterinya Ellie yg merupakan kawan baiknya sejak kecil..Ellie menyimpan impian utk menerbangkan rumahnya ke Paradise Falls sejak kecil lagi namun sepanjang hayatnya,dia tidak berjaya memenuhi cita2nya itu..Carl hidup seorang diri selepas kematian Ellie..Satu hari,Carl telah diarahkan utuk tinggal di rumah org2 tua setelah berlaku satu insiden..kerana berat hati utuk meninggalkan ruamhnya,Carl telah mendapat idea utk memenuhi cita2 isterinya iaitu menerbangkan rumah mereka ke Paradise Falls dengan menggunakan beribu2 belon..Carl berjaya menerbangkan rumahnya namun tanpa disedari,seorang kanak2 bernama Russell turut berada di rumah itu sewaktu rumah tersebut diterbangkan..maka bermulalah pengembaraan mereka berdua..Citer ni mmg best..aksi,komedi,cinta dan pengajaran semua ada..Russell yg paling memecahkan perut sekali dgn keletah dia yg comel giler hehe and there were some parts also that really touched my heart,to the very core..I gave this movie 5 stars out of 5..Wanna know why I gave such good review on this movie? go n see this movie for urself and then, u'll know why..






After watched UP, kitorg tgk pulak Final Destination 4..citer ni mmg aku minat giler coz aku mmg follow series ni daripada yg pertama sampaila yg ke-3 tak pernah miss..Kali ni lagila excited coz siri kali ni dalam bentuk 3D so mmg gempak punya la...Kitorg beli tiket 3D yg harganya RM 17 each..saje coz nak feel real sikit tgk citer ni hehe citer ni mengisahkan ttg Nick yg mendapat sort of premonition ttg satu kemalangan yg dahsyat sewaktu perlumbaan kereta yg membunuh ramai org termasuk dia dan rakan2nya..Tersedar daripada premonition tu,Nick sempat menyelamatkan beberapa org daripada terbunuh dalam kemalangan itu..Sangkaan mereka yg mereka telahpun selamat ternyata meleset apabila selepas kejadian itu,seorang demi seorang daripada mereka mati dgn lebih dahsyat mengikut aturan di mana sepatutnya mereka mati dlm kemalangan tersebut..Nick bersama Gfnya, Lori berusaha menyelamatkan semua yg terselamat semasa kemalangan itu sebelum Maut dtg menjemput mereka seorang demi seorang
..Overall citer ni best,ganas and berbaloi utk ditonton..special effect mengagumkan,dah nama pun 3D...Cuma for those yg mmg follow series ni mst rasa ada something kekurangan compared to the previous 3 movies before..tapi siri kali ni lbih ganas daripada segi cara setiap drpd dorg mati..So jgn risau coz citer ni still berbaloi ditonton coz mmg best..cuma ready utk terkejut beruk atau rasa jijik dgn cara dorg semua mati.. I gave 3.5 stars out of 5..


So,in conclusion,dua2 citer yg aku tgk arini dua2 best..dua2 berbaloi..but if I have to choose, which one is better I would say..Up... Till then,bubye..

Saturday, August 29, 2009

Separuh Merdeka

Kuiz AIS : Settle
Common Test AIS : Settle
Common Test FAR : Settle
YAHOOOO..Beban2ku dah berakhir..hehe after went thru a hectic week,finally aku dapat menghirup udara segar ( cewah lebih2 pulak )..Baru pagi tadi common test utk FAR berakhir..and aku rasa lega sgt coz overall,aku puas ati dgn test2 tu semua..i've done my very best so tunggu jela resultnya nanti..And selain tu, this week jgk,aku dpt results 4 few of da quizzes n tests yg aku dah buat last week.. and here's da result :
Test ECO : 81 / 100 %
Quiz FAR : 22.5/23
Quiz AIS : 12/15
Alhamdulillah aku bersyukur dgn markah yg aku dpt tu..especially FAR n ECO.. mmg tak expect dpt banyak tu..alhamdulillah.. Untuk FAR, aku paling highest but not for ECO n AIS.. takpe, next time nak aim dpt highest utk semua subjek..haha bajet btul... Jgn harapla nak tercapai impian tu hehehe.. Actually,aku belum fully merdeka lagi coz next week i've still got 1 more test n 1 more quiz..Test MGT n quiz ECO..Huhu sedey tul jd fast tracker ni, asyik exam je..
And satu berita buruk yg aku dapat this week ialah......UWAA...AKU TAK DPT JPA.. .. hehe as expected, aku mmg tak dpt jpa..aku mmg tak mengharap sgt dpt sbb aku tau susah utk aku dpt..tapi nasib baik aku dah anta ptptn aritu..so,takde la kecewa sgt sbb at least ada juga bantuan lain hehe oklah..nak enjoy sgt pun tak bole lagi coz aku baru separuh merdeka je ni hehe ada 2 lagi halangan yg harusku tempuhi (tak boley blah ayat hehehe)..so till then... adios...

Sunday, August 23, 2009

Sepi...

Sepi hati..Terjadi lagi..
Mungkin sampai mati..Aku sepi..
Biar senyum hadir di hariku..
Namun ini hanya,ada di bibir
Di bibir saja...
Aku ini..yang bisa mengerti..
Walaupun yang lain mau mengerti..
Biar berat beban di hariku..
Biarkan saja,biar saja
Hanya ku yang tahu..
Sejarah cinta dan hidupku...
Penuh duri dan banyak ranjau..
Butuh kesabaran yang penuh..
Untuk tetapku berdiri..
Ada saatnya ku bicara..
Bila hatiku telah bulat..
Sepanjangku bisa atasi semua..
Aku tetap..diam...
P/S: Dunno why,it just came to my mind...

Friday, August 21, 2009

Past,Present & The Future....

Rasa mcm dah lama je tak post any entries kat sini..hehe bukan ape these few weeks aku mmg sibuk sgt...last week ada module ( gilerrrr punya boring and buang masa aku ), and then this week pulak lagila busy, minggu kuiz & test aku gelar haha coz what? coz this week penuh dgn kuiz n test ...MAT,ECO,FAR..and supposedly AIS jgk today but fortunately Pn Salina sakit ( ada ke patut aku suka dia sakit hehehe ) so class dibatalkan.. mmg busy giler coz gap antara each quizzes pun tak jauh, selang sehari je semua so dat's why aku takde masa nak update blog ni..



Aku nak cerita pasal kuiz n test tu semua..overall, i'm quite satisfied with what i've done..aku rasa berbaloi usaha aku bersengkang mata study hehe but jgn salah paham, that doesn't mean aku yakin aku akan dapat markah yg bagus..juz aku rasa aku takdela hancur hehe cuma rasa tak berbaloi untuk AIS je..penat je aku memerah otak nak memahami semua2 yg ada dlm buku DISCOVERING COMPUTER yg aku rasa kalau baling kucing yg selalu bekeliaran kat puncak perdana ni pun boleh K.O kucing tu..pagi tadi baru nak bgtau kelas dibatalkan..bgla tau daripada semalam tak pyh aku susah payah menonggang satu jug air kopi supaya aku tak ngantok utk study mlm2 buta..saba jela... kdg2 bila difikirkan btl jgk cakap Anisa dgn Dina ( classmates aku- ac110 1c ), aku ni study hard sgt..dalam pale otak aku tu, study,study,study...but what to do my frens? drpd dulu aku mmg dah mcm tu..aku jenis yg study giler2 bila nak exam,test @ quiz..mmg dah jadi satu kemestian bagi aku hehe



Bercakap psl study hard ni, aku tak sangka yg rupa2nya dalam kelas aku, aku ni dianggap budak yg jenis study 24 hours...selama ni aku ingt Anisa n Dina je yg selalu anggap aku camtu..rupa2nya ramai yg anggap aku camtu..puncanya sebab aku selalu dilihat membaca buku kalau ada masa lapang..HELLO.. not all da time aku study or baca buku ok? dah takde benda nak bwat, aku pun belek2 je la buku tu, dah tu nak bwat ape lagi? nak sembang2 dgn korg? aku ni dah la tak popular and umpama org yg terbuang dlam kelas tu, takkan nak terhegeh2 pegi join korg borak, dat's why la aku baca je buku yg mmg dah ada kat dpn mata tu..and 1 more thing, aku selalu study bkn sbb aku ni rajin or aku ni pandai ke ape, but bcoz aku ni tak pandai mcm korg2 semua la aku kena study selalu..So, plz jngan salah phm lagi OK?? even aku study giler2 pun takkan mungkin aku dpt lawan korg..



Hari ni jugak aku happy n lega coz FINALLYYYYY... YAHOOOO...... ptptn aku da settle jgk akhirnya setelah menunggu sebulan lebih utk hantar sekali lagi dokumen perjanjian semua tu after direject masa kelompok pertama dulu..rasa mcm nak menjerit kegembiraan je dpn pegawai ptptn tu tadi hahaha berbaloi aku pegi beratur drpd pukul 7.30 pagi lagi kat DSG tu..hehe lega coz ptptn je la pilihan yg ada utk tampung pelajan aku, nak harapkan JPA? Hampeh... tunggu result tu nak kelua pun dah berkurun..asyik dok postpone je..better aku harapkan ptptn je..kalau ada rezeki nak dpt JPA tu, Alhamdulillah..

Esok dah nak puasa..macam tak percaya je dah masuk bulan ramadan..tak lama lagi raya pulak..pas raya nanti dah nak dekat dgn Final Exam pulak..uwaaaa takut.... Next week ada test lagi, AIS dgn FAR..and not forgetting, MGT... OMG, why did u do this to me?? kenapa aku diseksa sebegini rupa?? huhuhu help me, help me, HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

P/S: SeLaMaT bErPuAsA..

Thursday, August 06, 2009

Finally.....

Yea yea, Yea yea.. Masya Allah,macam kanak2 ribena aku ni hehe sebenarnya da reason why i was acting like that is because FINALLY.. masalah registration course aku dah settle..YAHOO..


Actually,since before the closing date of registration course lagi aku dah berdepan dgn masalah ni..aku sorg je yg tersesat..hehe orang lain semua kat kampus B3,Uitm Seksyen 17 tapi aku kat kampus B, Uitm Shah Alam..even though aku dah report kat Pn Ilmiah but until the closing date, aku still lagi ditempatkan kat situ..Last2 Pn Ilmiah kate aku kena tunggu validation course punya tarikh untuk check balik whether da situation has been changed or still da same..Dah la org lain semua da print out slip registration tu,aku je yg tak boleh print out selagi problem aku ni tak settle,kata pn Ilmiah hehe

after berhari2 cuba utk memboloskan diri ke student portal yg macam **** (sorry 4 da toot word but it's a truth ok? mmg student portal tu menyakitkan hati ) , aku akhirnya dapat jugak check status aku.. and THANK GOD my problem has settled..huhu lega hati aku..aritu da start pikir da kalau tak berubah2 jgk status tu,silap2 aku kena amik exam kat tempat lain la agaknya hehe

Ok la..itu je yg nak cerita..da ngantok gila ni..besok dah la kelas AIS pagi2.. adios..

Thursday, July 30, 2009

The Review of Harry Potter And The Half Blood Prince..



Ok, last night I watched Harry Potter And The Half Blood Prince, FINALLY.. haha after few times dah postpone..aku pegi tgk dgn abang2 aku kat GSC Mid Valley..kitorg tgk yg last show punya, 12.40 a.m...Actually mula2 aku agak ragu2 nak pegi tgk coz from the reviews and comments on the internet, most of them said that this series was quite boring and a bit disappointing..Aku pun mcm dah tawar hati nak pegi tgk bila dah baca review2 tu kan..but since i've waited for this film for so long,aku pegi jgk tgk..
After dah tgk filem ni apa yg boleh aku katakan ialah, KEPALA HOTAK KORG kate filem ni bosan ..nasib baik aku tak terpengaruh dgn korg hahaha sape kate filem ni disappointing?? bagi aku Order Of The Phoenix memang betul mengecewakan but not this movie..From 10, I give this movie 7.5 out of 10..ya,it's true they changed a lil bit here and there but I don't think it was bad at all..I like this movie..padat dgn aksi..and one more thing, the special effects was spectacular..


Ok,basically siri kali ni mengisahkan tahun keenam Harry dan rakan2nya di Hogwarts..Voldemort dan para Death Eaters melakukan kekacauan besar di kedua dunia,dunia muggle dan dunia magik..keadaan semakin bahaya dan kuasa kegelapan seakan semakin menghampiri..Hogwarts yg dikenali sebagai tempat paling selamat dalam dunia sihir juga turut diperketatkan kawalannya..Dumbledore telah berjaya memujuk Prof. Horace Slughorn,bekas guru posyen di Hogwarts untuk kembali bertugas di Hogwarts..Tujuan sebenar Dumbledore menginginkan Slughorn kembali mengajar di situ adalah kerana Slughorn merupakan kunci kepada usaha Dumbledore untuk menghapuskan Voldemort.Dengan bantuan Harry,Dumbledore mengharapkan Harry dapat memujuk Slughorn untuk melancarkan rancangan mereka untuk menghapuskan Voldemort..





Secara keseluruhannya,filem ni lebih gelap daripada yg sebelumnya sehingga meragut nyawa salah satu watak penting dlm cerita ini..Komedi,aksi,cinta semuanya dipaparkan dan digarap dgn berkesan dlm filem ini..Aku personally berpuas hati cuma kecewa scene yg Funeral di ending part tu dorg tak masukkan.Walau bagaimanapun, daripada sudut lakonan,semua pelakon memberikan yg terbaik especially Dumbledore,Slughorn,Ron,Hermione dan juga Bellatrix ( aku rasa macam nak sepak je perempuan ni bila dia melompat2 kegirangan bila buat kerja jahat )..Lakonan Daniel Radcliffe (a.k.a Harry) juga tidak mengecewakan begitu juga Tom Felton yg melakonkan watak Draco..






Kesimpulannya,berbaloi menonton filem ni..dan even though org ramai cakap mengantuk giler tgk citer ni tapi aku takde pulak terlelap masa tgk citer ni..aku tgk midnight lagi tu..haha tengoklah citer ni,tak rugi walaupun aku still rasa buku gives me more satisfaction..

Monday, July 27, 2009

Merindukanmu..

Aku sekarang ni berada di rumah coz Uitm ditutup untuk satu minggu ekoran wabak H1N1..Actually,aku pun baru je baik daripada demam panas yg teruk sgt..aku dah cuti since last Thursday lagi coz aku dah demam since Rabu lagi..so,malam rabu tu my family took me back coz mmg teruk sgt aku demam masa tu to the extent aku muntah2..and then Thursday tu my dad bwk jmpa doc utk periksa manela tau kot2 H1N1 kan? but it turned out to be sebaliknya pulak..I was suspected with dengue..aku dapat mc 4 hari from Thursday to Sunday (since doc tanya sabtu n ahad ada aktviti x,aku jwb jela ada)..Doc kata if Monday(whics is today) tak elok2 jgk, aku kena dtg lg utk blood test utk confirmkan aku kena denggi but thank god,aku dah sihat balik..tapi at the same time,Uitm pulak tutup hehe so bertambah panjang la cuti aku hehe

Actually pagi tadi aku pegi temankan mak aku pegi Carrefour Wangsa Maju kejap,beli brg2 dapur and unexpectedly,aku boleh terserempak dgn DIA..sape DIA?aku tak pernah cerita pasal dia kat sini cuma kalo org perasan,dkt profile aku kat tepi tu aku pernah kate,"I don't believe in love coz been hurt& betrayed once"..and she's da reason why I said that..cukupla sekadar aku panggil dia S..S actually is my 1st luv..and probably my last one too..kitorg kenal since form 4..dia ni boleh dikatakan gurlz yg paling lawa and terkenal kat skul masa tu..semua laki gilakan dia sbb dia popular,cantik,baik..perkenalan kitorg bermula bila dia daftar as the 2nd intake kat kelas aku(aku 1st intake)..aku tak kisah sgt pasal dia masa mula2 dulu sebenarnya but as time goes by,kitorg rapat sebab kwn bek dia tu rapat dgn aku so kitorg pun selalu bersama..maybe pada org,aku suka kat dia coz dia cantik,popular semua tu but actually it was not..aku jatuh cinta pada kelembutan dan kesederhanaan diri dia..bila kitorg rapat and selalu bersama tula aku sedar semua ni,aku sedar yg aku dah jatuh cinta kat dia tapi aku tak pernah berani utk luahkan kat dia coz aku sedar,sape la aku ni?rupa takde,popular pun tidak,setakat best student je..lagipun at that time,aku yakin yg dia takde pape perasaan pada aku..

Nak dijadikan cerita,kwn bek aku satu hari jumpa aku,dia bgtau aku yg dia cintakan S..and dia nak aku tlg satukan dia dgn S..Masa tu aku rasa berbelah bagi sgt..patutke aku terus terang kat dia yg sebenarnya aku pun cintakan S?Atau patutke aku lupakan S dan tlg dorg dua bersama? berhari2 aku fikir pasal benda ni and akhirnya,aku decided utk lupakan perasaan aku sendiri dan tlg dorg dua bersama..and usaha aku berjaya..dorg suka sama suka so,dorg pun jadi couple after that..since then,aku dah tak rapat lagi dgn S,aku banyak jauhkan diri daripada dorg dua coz aku tak kuat utk lihat dorg bersama..setiap kali aku lihat dorg bersama,satu perasaan yg sgt menyakitkan selalu hadir dalam hati aku..S selalu tegur aku cuma aku je yg tak brape layan..S selalu tanya pada aku nape aku menjaukan diri daripada dia?dia ada bwat salah ke pada aku? and pernah satu ketika tu,dia sampai nangis2 jumpa aku sbb dia kata dia tau dia mesti ada bwat salah kat aku..disebabkan aku tak sanggup tgk dia macam tu,aku pun tipu dia dgn kata aku ada masalah..and after that,kitorg rapat balik..ke mana2 pun dia nak aku ikut dia dgn bf dia..sampaikan bila dorg pegi dating pun dia nak aku ikut sekali..disebabkan aku taknak kecewakan dia,aku pun ikut je kemahuan dia..

Lama-kelamaan,bf dia mula rasa tak senang sebab even though S gf dia tapi S selalu ckp psl aku bila dorg bersama, pegi dating pun S mesti nak aku ikut sekali..bf dia syak yg S suka kat aku..bf dia sampai tanya kat S pasal ni..and surprisingly, S mengaku..dia kata sebenarnya dalam hati dia cuma ada aku..dia tak pernah cintakan org lain..dia terima couple dgn bf dia pun sbb dia frust aku jd matchmaker dorg sedangkan dia cintakan aku...pastu dorg pun putus..masa tu aku pun tak tau nape dorg break up so aku tanya bf dia tu,and then bf dia tu bgtau aku benda sebenar..masa tu, aku tak tau nak simpati atau gembira coz aku baru dpt tau rupa2nya selama ni aku tak bertepuk sebelah tgn..lepas kejadian tu, S ada ajak aku jumpa..aku dah agak yg dia mesti nak terus terang..masa tu aku ingat lagi,kitorg set nak jumpa kat taman klcc..dia ckp dia ada hal penting nak bgtau aku..aku saje pura2 tak tau and pegi la masa ari tu..dia mula2nya malu2 nak luahkan..jadi aku yg mmg dah tau apa yg dia nak bgtau pun takde tgu2 lagi,aku pun terus terang kat dia perasaan aku yg aku dah pendam selama ni..siap bagi bunga ros putih lagi (favourite S) kat dia..masa tu,dia nangis...and terus peluk aku..dia kate dia tak sangka yg aku suka kat dia..and sepatutnya dia yg nak terus terang kat aku tapi dia pulak yg terkejut..masa tu mmg sweet sgt..kitorg duduk habiskan masa berdua kat situ sampai la senja..since then,kitorg pun officially became couple..

Dua tahun kitorg bersama..and dalam dua tahun tu jgk aku tak pernah sia2kan dia..walaupun dia banyak peminat tapi aku tak pernah cemburu coz aku percaya dia takkan duakan aku..hubungan kitorg berjalan lancar and takde pape pun berlaku sampai la abes spm..kitorg msg2 keja sementara tgu result..and sejak keja tu,kitorg dah jrg jumpa..msg and call pun sekejap je coz selalu dia kate dia penat..aku pun malas nak pikir bukan2 coz aku percayakan dia..sampai la satu hari tu, aku ingat nak buat surprise kat dia dgn pegi tempat keja dia..aku tak bgtau dia nak dtg..and masa aku dtg tu,aku tgk dia tgh borak dgn kwn sekerja dia..which is,LELAKI..mesra sgt siap pgg2 tangan lagi..aku tak nak pikir bkn2 coz aku btul2 percaya kat dia..mungkin laki tu gurau je dgn dia..bila aku sergah dorg,dorg mcm terkejut sgt and S cepat2 lepaskan tangan laki tu..dia kelam kabut sgt bila nampak aku..aku malas nak tanya pape and kitorg terus pegi makan..2,3 minggu pastu,aku dapat satu msg daripada org yg aku tak kenal..dlm msg tu kate,"kalau kau nak tahu ape gf ko buat blkg kau,dtg kat tempat keja dia waktu rehat ni"..aku mcm serba salah,nak percaya atau tak msg tu,tapi mmg dah lama S tak contact aku sejak aku dtg tempat keja dia tu,so aku pun dtg je la utk sedapkan ati walaupun jauh dlm ati aku,aku percaya S tak mcm tu..masa sampai kat food court tempat keje dia tu,aku tercari2 mana S coz time tu time break,so mesti dia ada kat tempat makan..and then,aku ternampak,S dgn budak laki aritu..tgh pgg2 tgn and bersuapan..aku tak tau nak gambarkan perasaan aku time tu..rasa sakit yg amat sgt..aku rasa kaki aku lemah nak melangkah..aku tak sangka S buat mcm ni kat aku..aku tak sergah dorg but instead,aku terus blah...

2,3 ari pastu,S contact aku,dia ajak jumpa..aku dah agak ape yg dia nak ckp..dia terus terang yg dia dah tak cintakan aku lagi..dia dah ada org lain..and dia kate laki tu sebenarnya 1st luv dia masa form3..and dia kate dia ssh nak lupakan 1st luv dia tu..and dia mintak aku jadi kwn je...and dia terus pegi..aku yg daripada tadi tak bersuara,terus duduk kat situ sampai la ke petang...nape dia tak pernah ckp yg dia ada 1st luv?nape dia kena curang belakang aku?..aku paham,susah utk kita lupakan 1st luv kita..tapi,macam mana dgn aku?? dia cinta pertama aku..senang ke aku nak lupakan dia??lepas daripada kejadian tu,kitorg ada jumpa masa amek result spm,tapi dia tak tegur pun aku atau congratulate aku..and lepas daripada tu,kitorg langsung tak berhubung atau jumpa lagi..sampai la sekarang...sampaila kitorg terserempak pagi tadi...dia still dgn laki tu lagi skrg..and aku tgk dorg pun bahagia..walaupun aku cuba belagak biasa bila jumpa dorg tapi dlm ati aku menangis coz tak sangka yg dorg masih kekal bersama and S pun nampak bahagia dgn laki tu..and tak lama lagi dorg pun nak bertunang..

Aku sedih sbb aku tau aku dgn S mmg dah tak de any possibilities utk kembali bersama but at da same time,aku happy coz at least,dia bahagia dgn pilihan dia...walaupun dialah satu2nya perempuan yg aku cintai dan mungkin juga yg terakhir, tapi aku relakan dia jadi milik org lain..mungkin mmg dah takdir Allah..aku reda..aku juz doakan dorg bahagia..walaupun laki tu bukan aku,cukupla bagi aku kalau S bahagia..lagipun aku percaya, cinta tak semestinya harus bersama..

Sunday, July 12, 2009

2 Weeks Later....

Assalamualaikum.. OH MY GOD.....I really miss this blog...waalupun b4 this aku pun tidaklah selalu sgt post but still, aku tetap rindu.. Pejam celik,pejam celik dah 2 minggu aku menjadi mahasiswa UITM..And only after 2 weeks i get to tell my experience there..hehe

As I said in the previous post, this is the 1st time aku akan duduk berjauhan dgn family..actually the night b4 hari pendaftaran tu,aku mmg tak boleh tido..macam2 yg bermain kat fikiran aku.. "Boleh ke aku hidup berdikari?", "Mampu ke aku utk survive dlm program fast track ni?" And the most important thing that i was thinking at that time : "Boleh ke aku berpisah dgn mak?" I was crying all night,silently in my room... aku akui yg aku mmg anak mak..semua kawan2 aku since zaman sekolah dulu pun tau yg aku mmg anak mak..SO WHAT?? aku tak malu nak mengaku yg aku mmg anak mak..selagi aku ada seseorang utk bermanja dan mengadu apa jua masalah sebelum aku kehilangannya, bagi aku tak salah utk aku menjadi anak mak..

Ok, back to the topic..masa hari pendaftaran tu,aku keluar daripada rumah pagi2 lagi..masa dlm keta on da way nak sampai ke Puncak Perdana tu aku rasa mcm nak demam, jantung aku tak henti2 berdegup..cuak sgt..When me n my family arrived at Puncak Perdana, kami terus pergi ke blok kediaman yg diarahkan..aku ditempatkan kat blok 5..rumah aku bernombor 5A11..Setibanya aku di rumah kediaman aku tu,aku lihat telah ada keluarga2 lain yg turut menghantar anak mereka..Aku dpt bilik yg paling besar dlm rumah tu yg boleh memuatkan 4 org dlm satu bilik..masuk je dlm bilik aku lega..but why? sebab.. ada locker yg agk besar jgkla disediakan utk aku..hehe mmgla tak besar sgt pun but at least it's bigger than what I expected..lepas siap mengemas brg2 yg agak banyak tu, aku pun berkenalan dgn housemates aku..Thankfully, aku dpt housemates yg baik2..daripada 8 orang tu (including me), 3 orang termasuk aku adalah bdk fast track akaun, 3 orang bdk TEKA and 2 orang budak IS..Ok, ni nak cerita part yg agak sedih jgk la ( bagi aku la kot)..masa family aku nak balik tu, aku dah rasa agk sedih..rasa mcm nak nangis tapi I held it back..masa salam dgn mak n abah,aku langsung tak nak pandang muka dorg..aku tahu mak aku dah menangis time tu tp aku tak nak pandang muka dia coz aku tau kalau aku pandang jgk, CONFIRM banjir Puncak Perdana tu hahaha so aku juz salam,peluk n cium dorg and aku pun berlalu pergi ke Dewan..

For the 1st week, aku kena mengikuti MMS..tak de ape pun yg menarik utk dikongsikan.. Cuma masa MMS ni aku berpeluang utk mengenali budak2 lain yg fast track jgk mcm aku.. ok,here's da truth, masa mula2 aku kenal dgn dorg semua aku mcm down sgt..rasa mcm menyesal aku amik offer utk buat fast track ni..kenapa?? because majority of them got 9A's n above..terasa kecil diri aku nak dibandingkan dgn mereka..aku rasa mcm tak layak berada kat situ..Setakat ni yg aku tahu, yang paling tinggi pun ada 2 orang, satu budak perempuan dapat 13A dan seorang lagi lelaki,TAWFIQ namanya,dapat 11A..aku rasa tak layak sebab
  1. Aku just dapat 7A1 including akaun n maths,2 B3 n 1 B4
  2. I'm one year older than them
  3. Aku just bdak sekolah teknik,bukan daripada sekolah2 yg hebat mcm dorg..

Memang aku down sgt2 masa tu..tapi bila aku teringat balik sampai bila aku nak terus rasa down and rendah diri? aku tak nak kecewakan parents aku yg dah berhabis duit utk menghantar aku ke ipt ni..Aku berazam nak belajar betul2 and cuba dapatkan result yg terbaik and buktikan yg result SPM tu actually is nothing..doesn't mean result spm aku not really impressive aku tak boleh berjaya kat ipt ni..aku dah berjanji yg aku nak banggakan parents aku..aku nak dorg rasa tak sia2 dorg berhabis duit utk hantar aku ke ipt..

Utk fast trackers, each sem kitorg kena amik 8 subjek including koko..normal track atau diploma biasa selalunya 5-6 subjek je utk setiap sem..and kitorg jgk ada 2 kali intersession..Mmg pack sgt jadual harian.. harap2 aku dpt cope up dgn semua ni since fast trackers kena maintain cgpa 3.00 n above 4 every sem or else we will be transferred to branch campuses..doa2 la aku dpt kekal dlm program fast track ni..Pada mulanya aku dpt kelas B..sekelas dgn dua orang bdk yg aku mention kat atas tadi..aku pun dah dpt kwn yg sekepala jgk la dalam kelas tu..aku dah seronok sgt dlm kelas tu..everybody was good and it was really fun to be in that class..UNTIL Puan Ilmiah ( our coordinator + lecterur) gave us an announcement..5 of the guys from that class wiil be transferred to the Class C..and UNFORTUNATELY, I've been chosen.. Sedih sgt nak tinggalkan kelas tu..Our friendship is just about to blossom but dah kena berpisah..So.starting from this Monday, aku akan menjadi warga kelas C..tak tau la dpt sesuaikan diri ke tidak coz most of the girls in that class seems pretty arrogant hehehe but thank god yg Shafique,member sekepala dgn aku dlm kelas B pun akan pegi kelas C jgk so ada la jgk kawan..

So, that's all i've got to say..Aku tak boleh selalu post mcm sebelum ni lagi..But, I'll try my best to be back every weekend since weekdays jadual aku sgt pack...adios...

p/s : Tak sempat nak amik pape picture coz i've been using a new phone...

Friday, June 26, 2009

A Day Before Going To UITM..

Hari ni merupakan hari terakhir Paan akan berada di rumah sebelum mendaftar ke UITM PUNCAK PERDANA esok..Perasaan Paan bercampur-baur, excited ada,nervous ada,cuak pun ada jgk coz paan masih tak sure Paan ni normal dip or fast track..Paan takut utk mengharap yg Paan dpt fast track coz andai ditakdirkan semasa mendaftar esok Paan dimaklumkan yg Paan hanyalah student normal dip,pastinya Paan akan rasa sangat kecewa..but,kalo Paan dpt fast track pun still ia satu pengalaman yg agk menakutkan coz mostly yg dpt fast track ni dpt 8A ke atas 4 their SPM..so,sape la Paan nak dibandingkan dgn dorg? Paan just dpt 7A1 Je..Paan takut tak dpt nak survive coz I'm a very low self-esteem person..Paan sng rasa yg I'm a loser and all that especially kalo dikelilingi org yg bagus2 ni..Tapi hrp2 Paan dpt kuatkan diri dan buktikan yg Paan boleh..



Semua brg2 telah dipacking..Mulanya bnyk jgk brg yg dibawak..sampai disound oleh pak ngah " kau ingt bilik tu kau sorg je ke yg duduk?" haha panas telinga dek sindiran itu,Paan kemas semula dan meninggalkan brg2 yg kurang penting utk kali pertama ni coz Paan punya rumah pun dekat Setapak je bukan jauh sgt dgn UITM ni..bila2 nak brg tu, suruh je abg hantar haha



Paan sempat revise balik subjek akaun form 4-form 5 seminggu b4 Paan nak mendaftar aritu..Bukan ape,Paan pun dah lama tglkan sekolah jd bnyk yg da lupa tp insyaallah Paan dah ingt balik semua perkara2 basic yg Paan rasa penting..harap2 dptla membantu Paan..



Tingal beberapa jam lagi Paan akan melangkah ke satu alam yg baru..Walaupun Paan akan meninggalkan dunia yg lama dan memasuki dunia yg baru,Paan akan tetap kenang sampai bila2 semua kenangan terindah dalam hidup Paan sejak dilahirkan hinggalah sekarang..

p/s : This is the last time Paan akan bahasakan diri sbg "Paan" coz pasni I'm gonna use "aku" to make it more real haha..

Tuesday, June 23, 2009

Kembali Setelah Sekian Lama....

FINALLY.. haha setelah 5 bulan tidak aktif I'm finally back..Paan lama tak jenguk blog ni or post entry baru..antara sebabnya ialah Paan busy giler...keja part time lagi, dgn broadband dipotong lagi ( oops! ni dah bukak pekung di dada hehe )..Ni pun ada free time only after dah quit from my part time job.. ala, lagipun Paan bukan ada followers pun so kalo tak update pun, doesn't make a difference rite? hehe..


Paan start jenguk balik ni pun coz I only have 4 more days b4 my life as a UITM''s students begin..Paan dpt UITM PUNCAK PERDANA and I'm gonna do DIPLOMA IN ACCOUNTANCY.. actually, it was really unexpected since Paan mohon utk kali kedua after i rejected da offer last year..Paan pun tak sure Paan dpt diploma biasa or fast track sbb daripada apa yg Paan dgr,those who got PUNCAK PERDANA for accountancy means fast track..Tapi I'm not putting any hopes sbb ada jgk possibilities yg Paan just ditempatkan kat KOLEJ PUNCAK PERDANA tu but I'm gonna having my class at kampus induk and doing normal diploma,not fast track.. lagipun macam impossible Paan dpt fast track eventhough my results are 7 A1..kalo btul Paan qualified utk fast track ni,nape last year I didn't get it?? itu yg buat Paan rasa yg maybe Paan bkn dpt fast track..

Tapi sebenarnya Paan harap jgk yg Paan dpt fast track coz' kalo Paan dpt fast track the duration is just 2 years for diploma and another 2 1/2 years for my degree..itu boleh menebus masa setahun yg Paan dah ketinggalan..Paan jeles jgk tgk kwn2 Paan yg pg matrix da nak bwat degree da skrg..Padahal Paan dulu best student tp skrg i was nothing compared to them..Paan tau Paan da buat keputusan yg salah bila Paan tolak offer matrix & uitm last year..tapi masa tu Paan btul2 tak sanggup nak bebankan family yg dilanda financial crisis..dgn mak yg sakit lagi jd Paan tau kalo Paan pg jgk belaja,Paan takkan dpt fokus..but THANKFULLY this year Paan still dpt offer drpd uitm walaupun Paan reject offer dorg last year..And kalo btul Paan dpt fast track, Paan btul2 akan rasa amat bersyukur..

Tinggal 4 hari je lagi sblum Paan memulakan hidup yg baru sebagai pelajar universiti..Cuak pun ada jgk since Paan tak pernah berpisah dgn family and tak pernah hidup berdikari..tapi Paan yakin da tiba masanya Paan berubah dan jadi matang.. Inilah peluang utk Paan belajar bergantung pada diri sendiri..Paan takkan sia2kan peluang kedua ni..Paan akan blaja bersungguh2 dan Insyaallah Paan akan cuba dptkan result yg bagus setiap sem..Bak kata INTAN dlm sinetron intan tu, " Aku harus kuat, yg penting SEMANGATT.." hehe

Tuesday, January 20, 2009

AJL 23..

AJL 23 telah pun melabuhkan tirainya pada malam 18 Januari yg lalu dengan menyaksikan kemenangan berpihak kepada MEET UNCLE HUSSEIN.. Dan rata - rata ramalan Paan hari tu mengena kecuali kategori Etnik Kreatif & Persembahan Terbaik.. Ini senarai pemenang pada malam tu:

Juara Lagu : Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussein
Juara Etnik Kreatif : Persoalan Cinta - Farawahida
Juara Balada : Sampai Syurga - Faizal Tahir
Juara Pop Rock : Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussein
Persembahan Terbaik : Faizal Tahir - Sampai Syurga
Vokal Terbaik : Faizal Tahir - Sampai Syurga

Keputusan tahun ni sememangnya tepat cuma mungkin ada banyak orang yg mempertikaikan keputusan bagi kategori persembahan terbaik & vokal terbaik.. standard la tu, rumah siap, pahat berbunyi.. keputusan juri adalah muktamad so terima jela

Boleh dikatakan AJL 23 ni adalah antara yg terbaik dalam penganjurannya..semua peserta mempamerkan persembahan yg hebat tak kira yang bertanding,interlude mahu pun persembahan pembukaan..

SOFAZ - BUKAN DI SINI


Persembahan yang ok..sedap tapi biasa je..macam takde keinginan nak menang..

AIZAT - LAGU KITA




Persembahan yg bersahaja dari Aizat tapi cukup indah.. Simple but meaningful..ada kakak Aizat enterframe sama hehe persembahn bagus cuma mungkin saingan sengit, bukan rezeki tapi still da best..



AIMAN - DUSTA BERKALANG




Mula2 opening rasa mcm dah best dah,mcm nak kena dgn konsep peperangan kat Gaza tu tiba2 keluar plak Aiman yg berpakaian tak ubah mcm Firaun sesat kat zaman moden ni.. Aiman plak nampak nervous, nyanyi pun tak duduk kat center stage tapi duduk kat tepi sdgkan center stage tu dibiarkan kosong..Sayang coz lagu ni patutnya boleh menang..


FAIZAL TAHIR - CUBA




Persembahan yg baik and quite simple but the vocals was superb as usual..kalau takde lagu SAMPAI SYURGA pun rasanya lagu ni susah nak menang coz tak mcm ballad but lebih kepada rock but anyway still a good performance..


ESTRANGED - YANG PERNAH




Rasanya kali ni Estranged kurang menyengat sikit la.. tu pendapat peribadi la..performance dorg tak segempak last year..tapi still best jgk especially bila dorg keluar dari tabir tu, quite interesting to watch..kalau takde Meet Uncle Hussein maybe dorg ada peluang

AYU - HANYA DI MERCU



The 1st thing that came in my mind when i saw her is SEJIBIK OPRAH WINFREY haha tapi orait la tu yg penting performance dia bagus,vokal tak kantoi mcm semi final,everything was good cuma tak de rezeki..

ZAHID & HELIZA - DOA DALAM LAGU



Persembahan yg biasa2 je tapi rasanya Zahid nyanyi lagu ni lebih sedap daripada Mawi..a bit soft compared to Mawi's voice..

FAIZAL TAHIR - SAMPAI SYURGA



Persembahan yang kreatif..mula2 ingatkan apa la org ramai ni buat kat atas stage tu, krew AJL ke? rupa2nya gimik..walaupun banyak org kate performance ni ntah pape tapi to me it was brilliant..semua yg Faizal buat tu sebenarnya berdasarkan lirik lagu tu sendiri..hanya yg btul2 faham je akan tahu kenapa persembahan ni jadi persembahan terbaik..vokal pun superb..

SPIDER - BILA NAK SAKSI




Persembahan yg simple sama macam Relaku Pujuk dulu cuma takde pape pembaharuan..sama je macam selalu..maybe sbb tu tak menang..tapi vokal Tam as usual, best..

STACY - AKU STACY




This was probably da most energetic and exciting performance of the night..As predicted, Stacy mesti akan buat yg gempak..and rasanya Stacy la yg mula memanaskan keadaan malam tu sampai la ke persembahan yg terakhir..walaupun tak menang persembahan terbaik, tapi performance Stacy still one of da best performance that night..

ZIANA ZAIN - DINGIN



Persembahan yg mantap..vokal Ziana power betul walaupun dah agak kertu..mati2 ingat dia yg dapat anugerah vokal terbaik tapi macam yg selalu cikgu siti hajar cakap, tak semestinya org nyanyi high pitch tu teknik dia betul..so maybe yg profesional lebih tahu nape Ziana tak layak menang ..anyway still a good performance..

MEET UNCLE HUSSEIN - LAGU UNTUKMU



What else to say ? dari awal persembahan sampaila ke akhir, it was brilliant..very energetic, good vocal..tgk pun dah boleh agak yg dorg akan menang and dorg memang layak menang malam tu..very powerful..

FARAWAHIDA - PERSOALAN CINTA




Persembahan yg tak ubah macam Noraniza Idris haha performance bagus..semua ok dgn meriahnya pentas with the dancers, ditambah pula dgn saingan lain dalam kategori ni yg buat persembahan biasa2 je, mybe sebab tu boleh menang kot..

ELYANA - KALIS RINDU



Persembahan yg agak mengecewakan bagi Paan..Nampak terlalu santai nyanyian Elyana sampai tak clear.. pastu mula2 tu mic tak on ke ape tak tau la yg menganggu sedikit performance..sayang coz lagu ni sepatutnya boleh menang..Meet Uncle Hussein pun kate macam tu..Paan lagi suka persembahan masa semi final aritu..


Overall, AJL 23 kali ni memang da best..congrates to all da winners and 4 those who didn't win, try again next year..

Saturday, January 17, 2009

Ramalan AJL 23





ILUMINASI MUZIK





Esok bakal berlangsung Anugerah Juara Lagu yang ke - 23.. kali ni AJL menyaksikan 14 buah lagu bakal bertanding dalam 3 kategori : Etnik kreatif, Pop rock dan Balada... Paan memang tak pernah miss tgk AJL ni every year.. The 1st time Paan tgk Juara Lagu is when I was 6..masa Ct menang Juara Lagu utk lagu Jerat Percintaan..

Okay disebabkan esok adalah AJL 23 so, Paan jgk ada certain predictions 4 each category.. but b4 that here are the 14 songs that wiil compete tomorrow :

ETNIK KREATIF




1. Dusta Berkalang - Aiman ( Hafiz Hamidun/Ahmad Fedtri Yahya)


2. Doa Dalam Lagu - Zahid & Heliza ( Ajai /Loloq)



3. Persoalan Cinta - Farawahida ( Julfekar/Ku Seman, Izza Rosley)





Pop Rock




1. Aku Stacy - Stacy ( Intan Norul Azlin/Layla Ismail)

2. Yang Pernah - Estranged ( Estranged/Estranged)


3. Bukan Di Sini - Sofaz ( Zimi, Ameer/One)


4. Lagu Untukmu- Meet Uncle Hussein ( Taja,Tass,Lan/Taja,Tass)


5. Kalis Rindu- Elyana ( Aidit Alfian/Ad Samad)






Balada

1. Lagu Kita - Aizat ( Aizat/Aizat)



2. Coba - Faizal Tahir ( Audi Mok/Faizal Tahir)



3. Bila Nak Saksi - Spider ( Tam/ Loloq)



4. Sampai Syurga - Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir)



5. Dingin - Ziana Zain ( Azlan Abu Hassan/Azalea)



6. Hanya Di Mercu - Ayu ( Aubrey Suwito/Habsah Hassan)




And now,here are my predictions :




Etnik Kreatif










Dusta Berkalang - Aiman ( Hafiz Hamidun/ Ahmad Fedtri Yahya)

Antara 3 lagu yg ada dalam kategori Etnik Kreatif, lagu ni ada peluang yg cerah utk menang kerana komposisi muziknya yg bagus,jgn lupa Hafiz Hamidun banyak menerima anugerah utk Susunan muzik dalam AIM dan sebagainya..begitu juga lirik yg ditulis Fedtri,sungguh mendalam..lagu ni seakan kena dgn peperangan yg sedang berlaku di Gaza so mungkin ada peluang..tapi mungkin akan menghadapi saingan sengit daripada lagu DOA DALAM LAGU.. Lagu ni juga ada peluang kerana ada elemen2 arab dlm lagu ni dan jgn lupa lirik lagu ni ditulis oleh Loloq,so pastinya lirik lagu ni juga amat bagus..Lagu PERSOALAN CINTA juga mampu membuat kejutan jika kelainan yg dicari kerana lagu ni sarat dgn elemen orientalnya serta lirik yg indah..



Pop Rock






Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussein ( Taja,Tass,Lan/ Taja,Tass)


Dalam kategori Pop Rock pulak, lagu ni adalah calon favourite utk memenangi kategori ini..lagu ni ada kelainan berbanding lagu lain kerana melodi dan komposisi muziknya segar dann bertenaga serta kdg2 kedengaran seperti muzik brit-pop yg seakan2 Coldplay dan sebaginya..lagu ni berjiwa dan liriknya juga antara yg terbaik kerana penceritaannya yg berbeza.Saingan terdekat tentunya dari lagu YANG PERNAH.. tak mustahil Estranged mengulangi sejarah tahun lepas kerana lagu ni lebih bertenaga dan energetik daripada Itu kamu..komposisi muziknya juga lebih baik jika dibandingkan dgn Itu Kamu. .lagu ni juga mampu mengalahkan LAGU UNTUKMU..jgn tekejut jika KALIS RINDU yg memenangi kategori ni kerana lagu ni cukup catchy dgn sedikit elemen broadway pastinya menjanjikan satu kelainan ditambah pula dgn lirik dari Ad Samad yg sgt menarik dan berseni,tak mustahil lagu ni bakal menang..BUKAN DI SINI dan AKU STACY juga bagus cuma mungkin tidak sekuat 3 lagu ini namun jgn terkejut kerana AJL kan penuh kejutan,seperti tahun lepas, siapa sangka Estranged akan menang kan? so mana tahu 2 lagu ni mampu mengulangi sejarah tersebut.. tapi lagu AKU STACY mampu buat kejutan sama seperti Itu Kamu tahun lepas..








Balada










Sampai Syurga - Faizal Tahir ( Audi Mok/Faizal Tahir)



Lagu ni ialah calon utama utk menang kategori ni kerana lagu ni cukup kuat dari segi komposisi dan penciptaan lagu yg dilihat cukup berbeza..liriknya juga ringkas namun mendalam ditambah pula dgn vokal dan penghayatan Faizal yg menjadikan lagu ni sgt indah.COBA juga berpeluang utk menang..Saingan terdekat adalah lagu DINGIN kerana melodinya cukup kuat dan indah begitu juga lirik yg mendalam,jgn lupa komposer lagu ni, Azlan Abu Hassan ialah juara kategori ni tahun lepas.. HANYA DI MERCU juga mampu membuat kejutan kerana lagu ni seakan2 lagu GEMILANG-JAC.. lagu ni sgt berinspirasi ditambah lirik yg begitu sempurna dari Habsah Hassan serta melodi kuat dari Aubrey Suwito,lagu ni juga dilihat mempunyai peluang utk menang..Kalau kelainan yg dicari maka LAGU KITA lah yg layak menang..lagu yg simple dan indah dgn lirik yg ringkas tapi bermakna..lagipun lagu ni mmg kena dgn pasaran dan kehendak pendengar zaman skrg maka tak mustahil lagu ni mampu menang..BILA NAK SAKSI juga mampu membuat kejutan,ingat lagi RELAKU PUJUK menang mengejut mengalahkan lagu yg cukup kuat PULANGKAN?


Vokal Terbaik






Faizal Tahir - Sampai Syurga

Siapa yg dapat menyangkal kehebatan vokal Faizal Tahir? ditambah pula dgn dua lagu tercalon, menjadikan Faizal berpeluang cerah utk merangkul anugerah ini kerana saingannya adalah dirinya sendiri utk lagu COBA, namun SAMPAI SYURGA lebih menunjukkan kekuatan vokal Faizal..saingan Faizal tentunya Ziana Zain kerana DINGIN cukup mempamerkan kehebatan vokal Ziana..Selain tu, Lan dari Meet Uncle Hussein juga mampu memenangi kategori ni kerana vokalnya yg mantap dan unik..tak mustahil juga Stacy kerana seperti yg diketahui, walau selincah mana Stacy menari,vokalnya tetap menyerlah dan tak pernah pancit,menunjukkan betapa bagusnya kawalan vokalnya walaupun menari.. Elyana juga mampu buat kejutan dgn nyanyiannya yg bersahaja..







Persembahan Terbaik










Stacy - Aku Stacy

Org yg paling tepat utk memenangi kategori ini kerana kita tahu setiap persembahannya mesti diiringi gerak tari yg mantap,lincah dan sgt energetik..Stacy sentiasa memberikan persembahn yg penuh stamina.,bertenaga dan vokal yg mantap tanpa pancit walau selincah mana pun Stacy menari...setiap kali Stacy menyanyikan lagu ni,pasti kaki kita terasa mahu menari bersama mengikut melodi lagunya yg sgt catchy dan energetik..


Juara Lagu




Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussein ( Taja,Tass,Lan/Taja,Tass)

Lagu ni merupakan calon paling layak utk menjadi Juara Lagu pada tahun ini..lagu ni mencetuskan fenomena dan mencipta kelainan..lagu ni sgt unik,ringkas dan bertenaga dan sgt layak dinobatkan sebagai Juara Lagu..namun lagu2 lain yg juga berpotensi menjadi Juara Lagu adalah seperti SAMPAI SYURGA,DUSTA BERKALANG,DINGIN,HANYA DI MERCU,KALIS RINDU,LAGU KITA,YANG PERNAH.. tapi bagi Paan, Paan suka kalau lagu AKU STACY yg menang hehe ( Paan mmg minat Stacy)..sbb bg Paan lagu ni paling catchy antara semua..Paan tau kalau dari sudut profesional,lagu ni tipis nak menang sebab pada dorg lagu ni biasa je tapi bagi Paan, lagu yg baik ialah lagu yg bila 1st time kita dgr je kita dah boleh tangkap dan lagu ni ada aura tu..lagi pun lagu ni kalau dgr je kita rasa bertenaga dan nak menari..very catchy..ada elemen rock n roll dan 60's sikit dalam lagu ni yg bagi Paan cukup unik..tapi ni pendapat org yg bkn pro macam Paan je la..hehe



So, itulah ramalan Paan utk AJL 23 esok..nak tau keputusan sebenar, sama2 la kita tunggu esok...

Wednesday, January 14, 2009

Aku Sentimental??

Paan jarang cerita pasal diri Paan kat sini kan?? hehe so Paan rasa apa salahnya kalau Paan cerita sikit pasal diri Paan serba sedikit.. ok Paan sebenarnya anak bongsu daripada 3 beradik yg semuanya lelaki..



Paan nak crita sebenarnya pasal sifat sentimental dan sensitif yg menebal dalam diri Paan ni..haha kalau nak tahu, Paan ni seorang yang sangat sensitif.. Paan memang cengeng, cepat tersentuh dan mudah menangis dari dulu lagi.. tengok crita yg sedih sikit, yg agk2 menyayat hati sikit haa banjir lah air mata ni..hahha nak2 kalau dgr lagu2 sedih ni, lagi la Paan boleh nangis.. nak lagi teruk?? kalau Paan nampak perempuan tua mintak sedekah ke, yg bawak ank ke pun Paan akan menangis..selain tu, Paan jugak jenis yg cepat kesiankan org.. kalau tgk org buta ke,cacat ke kat mana2 mesti Paan rasa nak menangis.. kronik kan?? hahaha..



Berbalik soal Paan senang menangis kalau tgk crita2 yg sedih ni..kebanyakan filem yg boleh buat Paan sedih ialah filem2 cinta la..of course hahaha..disebabkan jiwa Paan yg agak sentimental ni, sukar utk Paan menggemari filem2 action...hahaha tapi ada gak filem2 action yg Paan leh layan..

antara filem yg bila tgk boleh buat Paan menangis :



1.SEPI


walaupun filem ni tak berapa BOX-OFFICE tapi bagi Paan filem ni still one of the best movies Malaysia have ever had.. antara 3 crita dalam filem ni, Paan paling tersentuh dengan kisah antara SUFI ( TONY EUSOFF) -MARYA(EJA)..tapi babak sewaktu AFDLIN SHAUKI tgk video2 wedding sewaktu dia dalam kitchen dia sambil menangis memkirkan nasibnya yg tak habis2 gagal dalam percintaan bagi Paan juga menyentuh hati..dengan iringan lagu KAU ATAU DIA -THE LIMA sewaktu scene ni, memang menyentuh hati..


2. AYAT-AYAT CINTA




Ni pun merupakan salah satu filem yg Paan suka sgt..yg menarik ttg filem ini sebab ianya satu filem ttg cinta tapi sarat dengan nilai2 keagamaan..Sinematografi yg sangat cantik,runut bunyi yg mengasyikkan,lakonan mantap pelakon2 dan yg paling penting penuh dengan ayat-ayat cinta yg sangat mengujakan..PERFECT..



3.HEART




antara semua filem yg Paan senaraikan di atas, Filem ni yg paling menyayat hati bagi Paan..banyak scene2 yg boleh buat Paan menangis dalam filem ni.. mcm masa Rachel mula rasa kehilangan Farel, masa Rachel pura2 ada date,masa Rachel tlg siapkan Farel utk date Farel dgn Luna,Masa rachel kat hospital bersebelahan dgn Luna tapi Farel ttp gak pntingkan Luna daripada dia and of course, last scene masa Farel panjat pokok yg selama ni dia tak boleh nak panjat dan nampak ukiran FAREL LOVE RACHEL setelah kematian Rachel selepas mendermakan hatinya kepada Luna..tgk banyak kali pun mesti nanagis jgk..




4. A WALK TO REMEMBER



Satu lagi film yg kurang popular tapi cukup meninggalkan kesan di hati Paan..kalau tak silap ni filem pertama MANDY MOORE.. tapi lakonan dia sgt bagus..film ttg bagaimana seorang lelaki troublesome yg tak de arah tuju dlm hidup,hung out dgn kwn2 yg aimless akhirnya brubah bila mengenali seorang wanita yg serius dan a bit conservative..saat masing2 ingin menikmati kebahagiaan,dugaan melanda bila Jamie rupa2nya tidak akan hidup lama kerana sakit.kerana cinta,Landon mengahwini Jamie di saat ajalnya semakin hampir.. dialog plg berkesan masa Jamie(Mandy Moore) ckp kpd Landon(Shane West) : You have to promise you won't fall in love with me.. dia ckp camtu coz dia tau dia nak mati..

5. CINTA PERTAMA


" Aku merasa ada yg hilang tanpa tahu apa yg sudah aku temukan..Aku merasa menemukan dan tak tahu apa yg aku cari..Dan aku seperti masih mencari tanpa tahu apa yg sudah hilang"
itulah dialog dari ALIA(BUNGA) yg meninggalkan kesan di hati Paan..Basically, this film is about what our heart really wants..apakah yg kita miliki skrg adalah pilihan yg terbaik & yg btul2 kita mahukan.. scene yg sedih of course masa ABI (RICHARD KEVIN) baca diari ALIA dan mengetahui bahawa di saat2 perkahwinan mereka semakin hampir pun,ALIA masih tak dapat melupakan dan mengharapakn cinta pertamanya , SUNNY(BEN JOSHUA)..juga yg menyayat hati sbb ALIA&SUNNY sebenarnya saling mencintai tapi tak pernah nak luahkan sehinggalah dorg terpisah.. dan scene masa SUNNY meluahkan cintanya kepada ALIA sewaktu ALIA dlm koma dan kemudian ALIA pun meninggal which reflects ALIA bertahan hidup spnjg koma just to hear SUNNY meluahkan apa yg diharap2kn sjak dulu..


Actually bnyk lagi filem lain yg boleh buat Paan ngis tapi lain kali Paan critakan lagi.. .

Friday, January 09, 2009

IMPRESSED

Lama rasanya Paan tak de post pape kat blog ni..actually spnjg bulan DISEMBER tu Paan ada bnyk sgt keja so tak de masa nak post pape.. so skrg ni bila da free, baru la Paan kembali beraksi.. wah.. statement mengalahkan artis hahaha..selama sbulan lebih Paan tak post pape ni sebenarnya banyak jugak benda2 menarik yg berlaku tak kiralah dalam dunia hiburan ke,politik ke,isu semasa dan lain2.. so sempena tahun baru ni, azam Paan ialah nak post kat sini kalau boleh sekerap yg mungkin la..



Pagi tadi Paan pegi Tesco Ampang..temankan mak shopping barang2 dapur..malas nak ikut sebenarnya, ngantok haha tapi disebabkan Paan lebih malas nak dgr mak membebel so pegi jugak lah.. sambil jalan2 tu Paan singgah kat satu music store ni..saje nak tgk album2 or dvd terbaru yg menarik.. masa tgh menengok2 tu mata Paan tertarik pada satu album ni..Paan tak perasan album sape at da first time, tapi tertarik tgk cover album tu.. very da unique.. nampak sepasang mata yg sgt cantik.. at first Paan ingt album artis dari timur tengah..Paan pun membelek la album tu.. alangkah terkejutnya Paan apabila mengetahui album tersebut rupanya album terbaru DATO SITI NURHALIZA - LENTERA TIMUR.. And i was like.. WOWW.. So unique..nampak lain sgt SITI..cantik sgt


Mati2 Paan ingt album artis arab ke rupa2nya alabum Siti.. I was very impressed...album ni mengetegahkan konsep tradisional kontemporari..banyak komposer terkenal yg menyumbangkan lagu2 mereka dalam album ni antaranya Pak Ngah,Fauzi Marzuki,Adnan Abu Hasan, M.Nasir,Johan Nawawi ( Nora bkn tak ngam ngan Siti ke ?? ),Khairil Johari Johar,Zul Mahat, S.Atan,Katon Bagaskara and the few other lyricists.. disebabkan teruja.. Paan pun beli album ni.. Still dgr2 lagi ni and the album is quite good.. Paan suka lagu JELMAKANLAH AYUMU, DI TAMAN TEMAN and CINTA INI.. GOOD JOB CT...

P/S : Album ni sempat ke agk2 tercalon dalam AIM nanti ek?? kalo sempat mesti boleh menang banyak award..